U trendu

Đorđević: Francuzi najbolja moguća provera pred turnir

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je prijateljska utakmica sa Francuzima odlična provera pred start kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju.

„Utakmica sa Francuskom je najbolja prvera jer je rival među tri najbolja u Evropi. Bez obzira što su prijateljske uvek se zakuva i obe ekipe žele da pobede. Momci rade sa mnogo želje, punog srca, mnogo su ozbiljni i skoncetrisani. U kratkom periodu koji nas čeka pred turnir ne postoji neki sistemski rad kojim bi mogli da dođemo do potrebne forme, ali momci shvataju sve što tražim“, rekao je Đorđević na konferenciji za medije u hotelu “Kraun Plaza”.

On je naglasio da je pristuna velika želja u timu i pozvao navijače da ispune KOMBANK arenu.

„Velika želja i ambicija je pristuna kod svakog igrača i zadovoljstvo je raditi sa njima. Vlada veliko zajedništvo, timski duh i velika mi je čast da radim sa njima. Pozivam navijače, da im pokažemo kako se borimo za boje Srbije zajedno sa njima. Oni su veliki deo svih naših rezultata i hoćemo da im vratimo dobrom igrom“.

Đorđević je potvrdio da povređeni Nemanja Bjelica danas stiže u Beograd, dok je Milan Mačvan radi sa longetom.

„Bjelica će doći direktno na trening sa aerodroma. Odradio je neke treninge i noga se polako vraća u normalu. Raduju dobro odrađene terapije i jedva čeka da dođe, što nas raduje jer znamo koliko je važan za nas. Sa naše strane nemamo prava na pritisak i zahtev jer želimo ga 100 posto spremnog. Što se tiče Mačvana on je sa nama sve vreme, radi i sa loptom šta god može. On je jedan od novih momaka, ali ima košarkašku i ljudsku inteligenciju“.

Prema njegovim rečima igrači će biti potpuno spremni za prvi duel sa Portorikom.

„Teodosić je preskočio jedan trening, svi imaju sitne povrede. Malo smo podigli količinu rada, vidi se zamor, ali moramo da treniramo da bi se doveli do takmičarske forme do prve utakmice sa Portorikom. Prikupili smo potrebne informacije, polako spremamo celu ekipu za duel koji nas čeka. Portoriko je ekipa koja ima izuzetno atlete, igrače sa NBA iskustvom. Odličnim Bareom, videćemo da li će se i Arojo pridružiti, svakako je ekipa za respekt“, rekao je Đorđević i istakao da ga raduje partija iz prvog meča sa Francuzima.

„Oni me svaki dan sve više raduju. Kada čovek sa ove pozicije vidi da ispred sebe ima tim, onda je to veliko zadovoljstvo. To je naš „trejdmark“. Odbrana postaje zasttinini znak“, zaključio je Đorđević.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da ekipa nema mnogo vremena za pripreme pred kvalifikacioni turnir i ponovio da je Francuska odlična provera.

„Francuska je izuzetno dobar protivnik. Nadamo se da ćemo pokazati našoj publici dugogodišnji rad sa selektorom. Vidi se da se svake godine sve lakše uklopimo, i da vlada dobra atmosfera u ekipi. Svi dolazimo motivisani na treninge“, rekao je Bogdanović i osvrnuo se na trejd u Sakramento.

„Ne znam puno, ali ako se to desi nadam se da ću sarađivati sa bivšim igračima naše reprezentacije Divcem i Stojakovićem“, istakao je Bogdanović.

Prijateljska utakmica između Srbije i Francuske na programu je sutra od 21 sat u KOMBANK areni, dok je za utorak planiran duel sa selekcijom Grčke od 20.15.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar