U trendu

Đorđević: Nema jačih od nas

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je danas da veruje da je njegova ekipa najjača na predstojećem Evropskom prvenstvu i najavio borbu za medalju.

„Biti optimista je relativno stanje. Imamo motivaciju, iz toga ide moj optimizam. Nikada nisam bio pesimista. Teren će pokazati da li smo jaki i da li postoji neko bolji od nas. Ja ne verujem da postoji. Ako pokaže, evo ruka, vidimo se sledeći put“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Reprezentacija Srbije će sutra otputovati u Berlin, a prvu utakmicu igraće u subotu protiv Španije.

Đorđević je rekao da sve ekipe pretenduju na odlazak na Olimpijadu u Rio de Žaneiro iduće godine, a da je medalja cilj njegovog tima.

„Takmičenje nije matematika, to je sport, gde nekada dva i dva nisu četiri, ali ćemo se mi truditi da tih dva i dva budu četiri jer imamo veliku želju da iz zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio“, kazao je Đorđević.

On je Grupu B, u kojoj su još Španija, Island, Italija, Turska i Nemačka, ocenio kao najtežu na šampionatu.

„Prvi protivnik će biti najteži, to je ranjena Španija i moramo da težimo da pobedimo. Daćemo sve od sebe da dobijemo, pa ćemo onda razmišljati o drugoj utakmici. Nema potrebe da se plašimo bilo koga“, naveo je selektor.

Prema njegovim rečima, pozitivan pritisak će izvući maksimum iz srpskog tima.

Kada je reč o povredama igrača, Đorđević je kazao da svaki igrač ima „nešto“, ali da lekarski tim odrađuje odličan posao.

„Dobar smo klijent farmaceutske indistrije svakog leta“, našalio se selektor reprezentacije Srbije.

Đorđević je ponovio da je svako od 18 igrača sa šireg spiska zaslužio da se nađe na Evropskom prvenstvu i zahvalio se onima koji su otpali na profesionalnom odrađivanju obaveza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.