U trendu

Đorđević: Cilj? Ne sme niže od medalje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu ide na osvajanje medalje i nastavak kontinuiteta dobrih igara na velikim takmičenjima.

„Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosić je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga“, rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.

On je dodao da će glavni konkurenti na kontinentalnim šampionatu biti Litvanija, Španija, Turska i Grčka.

„Turska je 30 odsto jača na svom terenu, Litvanija je u punom sastavu, Španiji samo neće igrati Mark Gasol, a Grke predvodi NBA zvezda Janis Adetokumpo. Tu je i Hrvatska sa zamajcem iz prošle godine, kao i Francuska, Italija, Slovenija…“, rekao je selektor.

Na Đorđevićevom spisku od 25 igrača nalazi se i Nikola Jokić, čiji nastup na EP je pod upitnikom. Đorđević je kratko i jasno poručio da to nije pitanje za njega.

„Jel se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje“, odsečno je naveo.

Prema njegovim rečima svi reprezentativci su u odličnom fizičkom stanju, izuzev povređenog Nemanje Bjelice koji je takođe na spisku.

„Razgovarao sam sa svim igračima, u tom trenutku niko nije mogao da zna šta može da mu se desi do kraja sezone. Svi su u dobrom fizičkom stanju, osim Bjelice, i ne vidim nijedan razlog da se ne odazovu pozivu“.

Novinare je interesovalo da li će Đorđević predvoditi Srbiju i posle šampionata Evrope.

„Već sam odgovorio na to pitanje, sada pričamo o drugim stvarima. Ne želim da se ponavljam“, zaključio je Đorđević.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 20. jul u Beogradu, a tri dana kasnije putuje se na Kopaonik. Prva prijateljkska utakmica je 2. avgusta protiv univerzitetske reprezentacije Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar