najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dudaš: Bronza iz Rija mi ne bi smetala

Srpski desetobojac Mihail Dudaš rekao je danas da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ostvariti rezultat koji niko ne očekuje i da mu ne bi smetalo da osvoji bronzanu medalju.

“Ovo mi je treći desetoboj, od sebe psihički očekujem mnogo, ali videćemo šta će telo da kaže. Postoji zamor, ali nadam se da neće doći na Olimpijskim igrama. Treninzi iz poslednje dve nedelje na Bledu pokazuju da sam spreman. Mislim da će da bude nešto što niko ne očekuje”, rekao je Dudaš na konferenciji za novinare oči odlaska u Rio de Žaneiro.

Dudaš će takmičenje u desetoboju početi u sredu od 14.30.

Dudaš je na prethodnim takmičenjima osvajao bronzane medalje i jednom je za sebe rekao da je “nekrunisani kralj bronzanih medalja”.

“Ja sam rekao da sam nekrunisani kralj bronzanih medalja, ali da nisam kralj… Bronza iz Rija mi ne bi smetala, to bi bila šesta medalja u nizu, videćemo. Takmičenje na Olimpijskim igrama je specifično, dobri takmičari naprave loše i dobre rezultate. Desetoboj je specifičan pošto se tu ne snadje i otpadne 30 do 40 odsto takmičara”, rekao je Dudaš.

On je naveo da se oseća spremno, ali umorno, pošto će mu desetoboj na Igrama biti 10. ovogodišnje takmičenje.

“Imali smo lep niz treninga od početka priprema, nismo imali mnogo povreda. Trenirali smo u Africi gde su bili obezbedjeni svi uslovi potrebni da se spremim za Igre i Evropsko prvenstvo. Dočekao sam spreman evropski šampionat, dovoljno da uzmem bronzanu medalju i na neki način rasterećeno udjem u pripreme za Olimpijske igre. Čeka nas lepo takmičenje, vidim da je ludačka energija prisutna kod svih. Najbolji padaju, a ovi što su manji favoriti dolaze do izražaja. To su Olimpijske igre, ljudi treba da shvate da svi dočekuju spremni to takmičenje, a tako i mi i naš tim. Nadam se da će da bude onako kako smo zamslili”, rekao je Dudaš.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike