Dug Crvene zvezde 41 milion evra

Dug Fudbalskog kluba Crvena zvezda iznosio je 1. juna 41.134.000 evra, saopšteno je na današnjoj sednici Skupšitne.

Poslovni direktor Zvezde Stefan Pantović je istakao da se očekuje da dug do kraja godine bude 39 miliona, a generalni direktor Zvezdan Terzić je kazao da on može u određenom slučaju da padne i na 35 miliona.

Pantović je naveo da je prihod od transfera 2013. godine bio 5.720.511 evra, a 2014. godine 881.995, sedam puta manji zbog neučešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović rekao je da su učinjeni značajni napori da se klub stabilizuje, s obzirom na to da je bilo dovedeno u pitanje i učešće u domaćem takmičenju.

Mijailović je kazao da je ostvaren cilj da se podmladi ekipa, ali da su izostali sportski rezultati, pošto ekipa nije odbranila šampionsku titulu prošle sezone.

“Sportski rezultat koji je zacrtan nije ostvaren, izgubili smo titulu. U uslovima u kojima smo radili nije bilo realno ostvariti više”, kazao je predsednik crveno-belih.

On je istakao da je cilj kluba u predstojećoj sezoni titula, razvoj omladinske škole i plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Skupština se uoči sednice oprostila od preminulih članova kluba Konstantina Zečevića, Sibina Stojanovića, Radomira Vukčevića, Ace Radosavljevića i Gorana Gogić.

Sednica je bila na ivici kvoruma, s obzirom na to da je od 146 članova bilo prisutno 65, dok je ovlašćenja prenelo njih 10 koji nisu mogli da dođu.

Na Skupštini su i potvrđeni novi članovi Upravnog odbora Miljko Ristić i Branko Kovačević.

(Beta)

Jedan komentar

  • Raša

    Materijalno poslovanje je u mnogim sistemima problem i teško se rešava. Međutim, mnogo je lakše ne izložiti igrače životnoj ugroženosti i ne terati ih da igraju po suncu na temperaturi od skoro 40 C. To se lako može rešiti i ukoliko je imalo morala u FSS, rešenje bi moralo da se hitno nađe!

Ostavite komentar