U trendu

Đukić o Jang Bojsu, školama, „Zadruzi“, novinarima…

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić, pred odlučujući duel sa Jang Bojsom, kaže da njegov tim neće kalkulisati i da ide na pobedu kojom bi dočekao proleće u Ligi Evrope.

„Svesni smo da igramo jednu od najvažnijih utakmica ove godine, za prolaz dalje i da prezimimo u Evropi. Nadamo se pravom fudbalskom ambijentu, igrači su motivisani i nećemo da kalkulišemo. Ne znamo da igramo drugačije nego na pobedu“, rekao je Đukić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Đukić je naglasio da će suspendovani Zoran Tošić mnogo nedostajati ekipi, kao i da mladog napadača Đorđa Jovanovića očekuje operacija i duža pauza zbog povrede.

„Tošićev izostanak moramo da nadomestimo, ko god ga zameni biće sa velikom dozom samopouzdanja. Nama je uvek na prvom mestu ekipa i blok. Dodatna motivacija nam nije potrebna, a igrače sam pokušao da opustim rečima da rade škole, ljudi idu na posao i život normalno teče. Tražio sam od njih samo da daju sve od sebe“.

Kako je naglasio, crno-beli moraju da budu strpljivi i pametni, ali i da svedu greške na minimum.

„Ne smemo da pravimo velike greške, svaka se u Evropi plaća. Igraćemo našu igru, ofanzivno i sa posedom, nećemo menjati stil iako je Jang Bojs veoma kvalitetan tim“.

Novinare je zanimalo da prokomentariše svoje reči u najavi utakmice „Partizan je život, ostalo su sitnice“ koje su izazvale veliku pompu u javnosti jer sličnu parolu imaju navijači Crvene zvezde.

„Pravimo od svega „Zadrugu“ i „Velikog brata“, nije bitna igra, nego ko je sa kim spavao, rekao ili uradio… Pre 20 godina imao sam mnogo prijatelja među novinarima, a danas nemam nijednog, jednostavno sam napravio distancu. Iz mene su nekad hteli da iznesu pozitivne vrednosti, a danas najlošije. Novinarstvo ide u smeru u kojem ne želim da učestvujem. Dolazim na konferenciju za medije zato što moram i jer mi je obaveza… Ne želim da budem deo cirkusa, da hoću išao bih u „Zadrugu“, zaključio je trener Partizana.

Kapiten Miroslav Vulićević obećao je da će ceo tim uraditi sve da ostvari pobedu.

„Moramo da budemo hladne glave, pokazali smo da znamo da igramo na rezultat, posebno u ovakvim utakmicama. Mnogo bi nam značilo ako bismo ostali u Evropi, to je naš cilj još pre početka sezone. U naletu smo i pozivam navijače da nam daju veliku podršku“, rekao je Vulićević.

Utakmica B grupe Lige Evrope između Partizana i Jang Bojsa igra se sutra od 21.05 na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.