U trendu

Dur pobedila u slalomu, Šifrin zauzela drugo mesto u Češkoj

Nemačka skijašica Lena Dur pobedila je danas u slalomu u češkom Špindleruv mlinu, ispred Amerikanke Mikaele Šifrin koja je pokušavala da izjednači rekord po broju pobeda u Svetskom kupu.

Dur je pobedila rezultatom 1:30,91 minuta, nakon što je bila druga posle prve vožnje sa 0,67 sekundi zaostatka za Šifrin. 

Drugo mesto zauzela je Šifrin sa 0,06 sekundi zaostatka za pobednicom, nakon što je ostvarila tek 14. rezultat u drugoj vožnji. Ona je danas pokušavala da ostvari 86. pobedu u Svetskom kupu i izjednači rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka. Ona je danas osvojila mali kristalni globus u slalomu.

Narednu priliku imaće u martu kada se nastavi takmičenje u Svetskom kupu, pošto je u februaru na programu Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Trke na Svetskom prvenstvu se ne računaju u Svetskom kupu.

Treće mesto danas je zauzela hrvatska skijašica Zrinka Ljutić sa 0,49 sekundi za pobednicom.

Šifrin je u poretku slaloma prva sa 785 bodova, druga je Švajcarkinja Vendi Holdener sa 530, a treća je Petra Vlhova iz Slovačke sa takođe 530 bodova.

U poretku Svetskog kupa Šifrin je prva sa 1.697 bodova, druga je Vlhova sa 966, a treća je Švajcarskinja Lara Gut-Behrami sa 688 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar