U trendu

Durent: Cilj je bio da zlatnom medaljom ispratimo selektora

Košarkaški reprezentativac SAD Kevin Durent rekao je da je cilj ekipe na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru bio da osvajanjem zlatne medalje isprati selektora Majka Kžiževskog iz državnog tima.

„Otići kući sa zlatnom medaljom i ispratiti ‘Kouča Kej’ sa još jednim zlatom, to je bio naš cilj“, rekao je Durent posle utakmice.

Selekcija SAD osvojila je u nedelju uveče treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju, pošto je u finalu pobedila Srbiju sa 96:66.

To je bila poslednja utakmica Majka Kžiževskog na klupi selekcije SAD. On je postao prvi trener koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje.

SAD je pobedila Srbiju i u grupnoj fazi (94:91), ali u neizvesnoj utakmici, u kojoj je Bogdan Bogdanović imao priliku za izjednačenje i produžetak. Finale nije bilo ni izbliza takvo, već je ličilo na ono od pre dve godine sa Svetskog prvenstva u kome su Amerikanci pobedili sa 129:92.

„Doći i odigrati ovako dobro, kako smo odigrali protiv ekipe koja je unapredila svoju igru, pokazuje da smo se ujedinili i uklopili u pravom trenutku“, rekao je Durent, koji je predvodio SAD do pobede sa 30 poena.

Pojedini mediji kritikovali su selekciju SAD zbog lošijih partija na olimpijskom turniru, ali i otkazima velikog broja NBA zvezda.

„Znam da je bilo mnogo priče oko nas, da nismo igrali dobro u nekoliko utakmica, dve ili tri na početku takmičenja. Ali, način na koji smo osvojili zlatnu medalju je poseban“, rekao je Karmelo Entoni, prvi košarkaš u istoriji koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje.

Reprezentacija SAD ostvarila je 25. uzastopnih pobeda na olimpijskim turnirima.

„Došli smo ovde uprkos tome šta su ljudi govorili za ovu grupu igrača, da nismo toliko talentovani i da ne razbijamo protivnike. Obavili smo dobar posao, pojačali i ubedljivo pobedili Srbiju“, rekao je reprezentativac SAD Pol Džordž.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar