U trendu

Dušan Vemić trener tenisera u Riju

Trener Novaka Djokovića i ostalih srpskih tenisera na Olimpijskim igrama biće nekadašnji reprezentativac Dušan Vemić, prenele su danas Večernje novosti.

Ovaj list je naveo, pozivajući se na svoje izvore, da selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović neće putovati na Igre u Brazil. Vemić je ove sezone bio prvi trener Djokoviću na mastersu u Majamiju, kada su Marjan Vajda i Boris Beker bili na odmoru. Djoković je tada osvojio titulu, pošto je u finalu pobedio Keija Nišikorija sa 6:3, 6:3.

Vemić je kao igrač najviše uspeha imao u dublu. On je 2009. godine bio 31. igrač na ATP listi u konkurenciji parova. Najbolji rezultati postigao je na Rolan Garosu 2008. i Australijan openu 2010. godine, kada je stigao do polufinala.

Po završetku igračke karijere bio je deo tima Andree Petković, koja je u tom trenutku bila deveta na svetu. Ubrzo se pridružio Djokovićevom stručnom štabu, a potom je pojačao i Dejvis kup tim Srbije.

Prvi teniser sveta će u Riju nastupiti i u konkurenciji dublova, zajedno sa Nenadom Zimonjićem. U singlu će za Srbiju igrati i Viktor Troicki.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar