U trendu

Dve bronzane medalje za srpske veslače na SP u Ožibeleu

Srpski veslački dvojac Viktor Pivač i Martin Mačković i kormilar Luka Mladenović osvojili su danas bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u francuskom Ožibeleu, dok je bronzu u skifu za lake veslače osvojio Miloš Stanojević.

Srpski dvojac sa kormilarom osvojio je bronzanu medalju rezultatom 6:59,53 minuta. To je prvo pobedničko postolje za Srbiju na svetskim šampionatima za seniore posle osam godina i srebra četverca sa kormilarom 2007. godine u Nemačkoj.

Zlatnu medalju osvojila je posada Velike Britanije rezultatom 6:51,31, a srebro takmičari iz Nemačke sa 6:57,36. Četvrta je kroz cilj prošla ekipa iz Južne Afrike (7:01,19), peti su bili Belorusi (7:02,47), a poslednji Francuzi (7:07,57).

„Pivač i Mačković su odlično izveslali finalnu trku. Posle kvalifikacija u kojima se nisu dobro snašli, repesaža u kojem su popravili utisak, u Ožibeleu su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije. Od početka do kraja bili su fanatično borbeni, ovo je veliki rezultat tim pre što su Pivač i Mačković pre samo nešto više od mesec dana osvojili bronzu medalju na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u Plovdivu“, rekao je trener reprezentacije Srbije Aleksandar Ivković.

Reprezentativac Srbije Viktor Pivač rekao je da je srpska posada izveslala najbolju trku u finalu.

„Bilo je mnogo teže nego u Plovdivu jer smo veslali protiv mnogo starijih i iskusnijih veslača. U finalu na polovini trke ostali čamci su pokušali da nas slome i da nas zaplaše. Međutim, nismo se dali. Veslali smo svoju najbolju trku u Ožibeleu, ostali u kombinaciji za postolje na ulasku u poslednjih 500 metara, zahvaljujući i Luki, i tada krenuli u nezadrživ pohod na postolje“, rekao je Pivač.

Reprezentativac Srbije Miloš Stanojević osvojio je bronzanu medalju u skifu za lake veslače rezultatom od 6:55,88 minuta.

„Jedini cilj mi je bio da izveslam vreme oko 6:55. Uspeo sam u tome i taj rezultat mi je doneo ogroman uspeh. Zahvalan sam svom treneru iz francuskog kluba ACBB Sedriku Tublanu s kojim sam u proteklom periodu obavio odličan posao, a srebro na Svetskom kupu u Lucernu i bronza u Ožibeleu su najbolji dokaz toga“, rekao je Stanojević.

„Za još bolji plasman i rezultat u Francuskoj nedostajalo je više vremena, jer u tehničkom smislu ima još prostora za napredak. Sve je bilo kako smo se dogovorili pre trke. Vodio sam do poslednjih 1.500 metara, ali je tada ponestalo ‘goriva’. Nemam za čim da žalim jer sam u ovom trenutku dao svoj maksimum“, dodao je Stanojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar