U trendu

Dve godine najveće borbe Mihaela Šumahera

Na današnji dan pre dve godine, legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher doživeo je nesreću i zadobio ozbiljne povrede glave. Dva puta je operisan, a više od šest meseci se nalazio u komi. Danas se popularni Šumi oporavlja u krugu porodice, a troškovi lečenja popeli su se na skoro 20 miliona evra. Izgubio je mnoge sponzore, a njegova supruga morala je da proda vikendicu u Norveškoj i privatni avion.

Prošle nedelje su pojedini mediji objavili da je 46-godišnji Nemac počeo da hoda, ali je njegov portparol demantovao te glasine.

„Nažalost, moram da kažem da to nije istina. Takva nagađanja su neodgovorna zbog ozbiljnosti njegove povrede. Mihaelu je u ovim trenucima privatnost vrlo bitna. Nažalost, glasine daju lažnu nadu ljudima koji su deo celog događaja“, rekla je Sabina Kem.

Informacija o njegovom oporavku ima malo, za sada se zna da samostalno diše i otvara oči, kao i da se ponekad ponaša kao da razume okolinu.

Njegov bivši menadžer Vili Veber zabrinut je što ne čuje puno novih informacija.

„Smatram da je alarmantno da ništa nismo čuli od porodice već duže vreme. Da je bilo napretka, sigurno bi to podelili sa nama. Mihael je bio čovek koji nikad nije bežao od javnosti.“

Sedmorostruki svetski prvak u svojoj najvećoj borbi ima veliku podršku kolega, navijača i celog sportskog sveta, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.