U trendu

Dve medalje za Srbiju na Univerzijadi

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović osvojila je danas bronzanu medalju na Univerzijadi u kineskom Gvangdžou, dok se selekcija Srbije u timskoj konkurenciji okitila srebrnim odličjem.

Maksimovićeva se u pojedinačnoj konkurenciji vazdušom puškom na deset metara okitila bronzom sa 184,3 kruga.

Prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzela je Najmeh Kedmati iz Irana sa 206,6 krugova, a druga je bila Gabrijela Vognarova sa 0,9 lošijim rezultatom.

„Ova discplina nije moja najjača u ovom trenutku, pošto je sezona u malokalibarskom oružju završena pre par meseci. Više mogu da očekujem od trostava i ležećeg stava. Finale kao finale, uvek je neizvesno sve do kraja, ja sam se dobro držala i uspela sam da osvojim bronzu“, rekla je Maksimovićeva.

Maksimovićeva je zajedno sa Katarinom Biserčić i Draganom Todorović osvojila srebro u timskoj konkurenciji sa rezultatom 1245,6 krugova. Ispred njih su se našle reprezentacija Kine, dok je bronza pripala Iranu. 

„Veoma sam zadovoljna ekipnom medaljom, išle smo na zlato kao i uvek, ali Kineskinje su došle u najboljem sastavu i bile su jako kvalitetne danas. Mi smo pokazale da smo najbolja evropska ekipa i da smo kao i uvek bile na visokom nivou“, kazala je Ivana Maksimović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.