Džajić: Rat je sprečio Zvezdinu vladavinu

Najbolji srpski fudbaler u 20. veku Dragan Džajić izjavio je da je rat u nekadašnjoj SFRJ sprečio Crvenu zvezdu da dugo vlada evropskim klupskim fudbalom.

Džajić je u razgovoru za AFP, povodom 25 godina od Zvezdine titule šampiona Evrope u Bariju i pobede protiv Olimpika iz Marselja istakao da je plan koji je napravljen podrazumevao dugu vladavinu.

“Titula iz Barija trebalo je da bude samo početak. Dugo smo stvarali šampionski tim, imali smo jasan plan, recimo već dogovoren transfer Davora Šukera. I onda se sve srušilo za jedan dan. Nijedna kompanija nije izgubila zbog rata koliko Zvezda”, prisetio se Džajić, tadašnji sportski direktor crveno-belih.

Prema njegovim rečima, u Zvezdi se nikada nije gledala nacionalnost igrača, nego samo kvalitet, a AFP podseća da je šampionski trofej u Bariju doneo Makedonac Darko Pančev i da su igrali Hrvat Robert Prosinečki, Crnogorac Dejan Savićević, Refik Šabanadžović iz BiH, Srbi kapiten Stevan Stojanović, Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Dragiša Binić….

(Tanjug)

Ostavite komentar