U trendu

Džejms i Lav vodili Klivlend do vodjstva protiv Toronta

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 3:2 u pobedama u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige protiv Toronta, pošto su u noći izmedju srede i četvrtka ubedljivo savladali Toronto kod kuće sa 116:78.
Nakon dva uzastopna poraza u Kanadi, Klivlend je ipak uspeo da nastavi pobednički niz na svom terenu, predvodjen Lebronom Džejmsom, koji je postigao 23 poena pre nego što se preselio na klupu, kao i Kevinom Lavom, koji je sa 25 bio najefikasniji u svom timu.

Džejms je imao i osam asistencija i šest skokova za 31 minut igre, pre nego što je u finišu treće deonice napustio teren i nije se vraćao u igru, u trenutku kada je Klivlend poveo sa 37 razlike.

Klivlend je praktično već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika, kada je imao 34 poena prednosti, a Toronto ni u jednom trenutku nije uspeo ozbiljnije da ugrozi protivnika.

Priliku da se plasira u drugo uzastopno veliko NBA finale Klivlend će imati u noći izmedju petka i subote, kada se serija ponovo seli u Toronto.

Klivlend je tri utakmice dobio sa ukupno 88 poena prednosti i tako pokazao dominaciju na svom terenu.

Najbolji igrači Toronta, Demar Derozan i Kajl Lauri, postigli su 14, odnosno 13 poena. Bismak Bijombo imao je samo četiri skoka, nakon 40 ukupno dve prethodne utakmice.

Jedini koji se istakao u toj ekipi bio je Jonas Valančijunas, koji se vratio na teren posle osam propuštenih utakmica zbog povrede članka. Za 18 minuta postigao je devet poena.

Klivlend je tako ostao neporažen na svom terenu u ovosezonskom plej-ofu, a nastavio je da pobedjuje ubedljivom razlikom, koja je u sedam utakmica prosečno 20,9 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.