U trendu

Džejms tripl-dabl za pobedu, San Antonio pregazio Golden Stejt

Košarkaši Klivlenda počeli su odbranu titule u NBA ligi ubedljivom pobedom nad Njujorkom od 117:88, a ekipu je do trijumfa jutros predvodio Lebron Džejms, koji je imao „trip-dabl“ učinak.

Džejms je utakmicu završio sa 18 poena, 14 asistencija i 11 skokova za 32 minuta u igri. Kajri Irving je postigao 29 poena, dok je Kevin Lav završio meč sa 23 poena i 12 skokova. Ovo je najvećoj zvezdi Kavalirsa prvi „trip-dabl“ na početku sezone i 43. u karijeri.

Klivlend je do pobede došao odličnom igrom u prvoj i trećoj četvrtini. Niksi su u drugoj uspeli da izjednače posle serije 10:0 i da na poluvreme odu sa tri poena zaostatka, a onda su Kavsi u trećoj napravili seriju 13:4 i stekli osetniju razliku. Tada se istakao Irving, koji je povukao svoj tim do veće razlike.

Najefikasniji u timu Njujorka bio je Karmelo Entoni sa 19 poena, od čega 13 u prvom poluvremenu.

Prošlosezonski finalista Golden Stejt nije imao nikakve šanse u utakmici sa San Antonijom. Tim iz Teksasa slavio je sa 129:100.

Šampion iz 2014. godine odigrao je svoj prvi meč bez Tima Dankana posle 19 godina, ali se to na terenu nije primetilo. „Mamuze“ je jutros predvodio igrač koji je projektovan da bude nosilac igre u budućnosti, Kavaj Leonard sa 35 poena, pet skokova, pet ukradenih lopti i tri asistencije.

Osim njega, dobru partiju pružio je i Lamarkus Oldridž sa 26 poena, 14 skokova i tri asistencije. Džonaton Simons dodao je 20 poena. Dok su veterani imali svoj učinak u pobedi: Manu Djinobili postigao je 10, a Toni Parker devet poena. Pau Gasol imao je učinak od dva poena i četiri skoka, dok Davis Bertans nije ulazio u igru.

Golden Stejt, šampion iz 2015, trebalo je ove sezone da bude još jači, ali je danas bio nemoćan, uprkos sjajnoj partiji novajlije Kevina Durenta. On je utakmicu završio sa 27 poena i 10 skokova, dok je Stefon Kari dodao 26 poena, ali su Voriorsi vodili samo u kratkom periodu tokom prve četvrtine.

San Antonio je šutirao 50 odsto za tri poena, a Golden Stejt 21. Tim iz Teksasa imao je i 20 skokova više.

Portland je kod kuće posle mnogo muka pobedio Jutu sa 113:104, a do trijumfa je došao tek u finišu meča. Blejzersi su vodili u prvom poluvremenu, da bi Džez uspeo da pridje pred kraj deonice, a onda i preokrene u trećoj četvrtini, da bi domaći tim uspeo u finišu poslednje deonice da dodje do prevage.

Portland je predvodio sjajni Dejmijen Lilard sa 39 poena, devet skokova i šest asistencija. Si-Džej Mekalum dodao je 25 poena za trijumf Trejlblejzersa.

Juta je imala raspoložen dvojac, pošto je Džo Džonson postigao 29, a Rodni Hud 26 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Solidan nastup imao je i Rudi Gober sa 12 poena i 14 skokova.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju utorka i srede:

Klivlend – Njujork 117:88
Portland – Juta 113:104
Golden Stejt – San Antonio 100:129

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar