U trendu

Džikić: Bez imalo straha, do poslednjeg daha

 Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je danas da bi voleo da njegova ekipa u predstojećoj majstorici protiv Partizana igra „bez imalo straha, do poslednjeg daha“.

„Cela sezona staje u ovih 40 minuta u nedelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: Bez imalo straha, do poslednjeg daha. E, tako bih voleo da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude“, rekao je Džikić.

Košarkaši Budućnosti sutra gostuju ekipi Partizana, u trećoj utakmici polufinala ABA lige.

Budućnost je poražena u prvoj utakmici u Beogradu sa 82:66, dok je u Podgorici slavila sa 72:71.

„Mislim da znamo šta nas očekuje u trećem, odlučujućem meču. Ne verujem da ni mi, ni oni možemo nešto previše da promenimo u odnosu na prva dva meča. Treba da damo sve od sebe kako bismo došli do pobede i finala ABA lige. Sve ostalo je, na kraju, nebitno“, rekao je košarkaš Budućnosti Marko Jagodić-Kuridža.

„Da bismo slavili protiv Partizana u Pioniru potrebno je da od starta krenemo jako, da budemo fokusirani svih 40 minuta i da uspemo da budemo u igri do pred kraj utakmice. Tako bismo prebacili sav pritisak na domaćina u odlučujućim trenucima“, istakao je on.

Jagodić-Kuridža je naveo da u njegovom timu ima dosta iskusnih igrača koji su odigrali veliki broj plej-of serija i završnica takmičenja i da veruje da im je „iskustvo jača strana“.

„Važno će biti kontrolisati skok na oba kraja terena, što smo uspeli u duelu u ‘Morači’, kao i kontre koje smo sveli na minimum u tom meču. Znamo od kojih igrača nam preti najveća opasnost i sigurno ćemo probati da im uzmemo loptu iz ruku dobrom defanzivom“, rekao je on.

Treća utakmica polufinala plej-ofa ABA lige izmedju Partizana i Budućnosti igra se sutra od 21.00 u hali „Aleksandar Nikolić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar