U trendu

Džikić: Ispunjen deo ciljeva, svidja mi se što je ekipa na ivici

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegova ekipa plasmanom u polufinale plej-ofa Super lige ispunila deo ciljeva, a posle večerašnje pobede nad Mega Leksom kazao je da je zadovoljan stanjem u kome se ekipa nalazi.

„Mislim da smo ulaskom u polufinale sa prve pozicije odradili jedan deo onoga o čemu smo razgovarali. Sada ostaje da se spremimo za polufinalnog rivala i vidimo kako će to da prodje. Večerašnja utakmica je tipična utakmica kada se igra protiv Mega Leksa. Oni igraju brzo i ne preskaču šanse za realizaciju. Mi smo par puta bili na bezbednoj koš razlici, ali smo nalazili načina da se Mega vrati. Srećom, toga nije bilo na kraju“, rekao je Džikić novinarima.

Partizan je večeras pobedio Megu sa 94:89 i obezbedio prvo mesto u Grupi B pred plej-of.

„Generalno, moram da budem zadovoljan. Podigli smo nivo pripremljenosti, budnosti…baš smo na žiletu i to mi se svidja. To je nešto što je potrebno u našoj situaciji da bi se uradile neke stvari“, rekao je Džikić.

Partizan je imao skoro isti procenat šuta za dva i za tri poena, a protivniku je dozvolio 16 ofanzivnih skokova.

„Nismo baš dopustili te ofanzivne skokove. Neke su se nespretno odbile. (Danilo) Nikolić (sedam ofanzivnih skokova) je dugačak igrač i kada se pusti da skače u visinu bez kontakta, može vrlo dobro to da radi. Ali, u prvoj četvrtini imali su šest ofanzivnih skokova, a 10 u ostalih 30. Ne mogu da kažem da sam najzadovoljniji, ali kad igraš sa Megom i hoćeš da im promeniš ritam, moraš neke stvari da žrtvuješ“, objasnio je trener Partizana.

„A što se tiče procenata, malo me više brine procenat za dva nego za tri. Ma, 50 odsto je dobar procenat, ne brine me u stvari, ali mislim da smo mogli brže da se oslobadjamo lopte“, dodao je on.

Edo Murić je izašao pre kraja meča, a trener je objasnio da se povredio u petak na treningu i da je sada obnovio povredu.

„Stao je na nogu saigraču na treningu i izvrnuo je zglob. Odlučio je da odigra danas i da posle toga vidi šta i kako, što je za poštovanje. Nije odigrao najbolje i najpametnije, ali ja poštujem kad neko igra na svoju odgovornost. Neće igrati protiv Konstantina, ali mislim da će do subote biti kako treba“, rekao je Džikić.

Trener Partizana je posle utakmice uzeo mikrofon i obratio se navijačima, što je bilo nerazumljivo u hali, ali sada nije želeo da ponavlja.

„Nema potrebe sada, najavićemo utakmice putem medija i našeg sajta. Važna nam je bila utakmica danas, svi smo bili baš fokusirani da uradimo jednu priču do kraja…Vrlo mi je zanimljivo koliko ima ljudi koji se, onako, i dalje čude svime što se dešava“, rekao je Džikić, ali nije hteo da ulazi u detalje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar