najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Džikić: Moram da budem zadovoljan rezultatom

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je utakmica sa Zadrom bila “očekivano teška”, ali da mora da bude zadovoljan rezultatom i pobedom.

“Bila je to jedna teška utakmica, ali baš onakva kakvu smo očekivali. Zadar je sve ono što mi ne volimo: dugački su, pokretljivi, agresivni. Onako, baš je teško igrati sa njima. U situaciji da su rasterećeni, a mi u situaciji da nam pobeda donosi opstanak u ligi. Moram na kraju da budem zadovoljan rezultatom”, rekao je Džikić novinarima posle meča.

Partizan je večeras pobedio Zadar sa 87:76, uprkos oscilacijama u igri.

“Zadovoljan sam i nekim delovima igre, nekim pojedinačnim rolama. Ima i stvari kojima nisam zadovoljan, ali to je sve normalno. Nastavljamo da radimo. Nadam se da nećemo iza sebe imati više ovakve sedmice što se tiče bolesti i povreda i da možemo da radimo normalno”, rekao je Džikić.

Partizan je ovim trijumfom obezbedio opstanak u ligi.

“Što kaže moj prijatelj sa leve strane (portparol kluba Ivan Ivković), ja sam uradio za šta sam doveden. Sad mogu da…”, rekao je Džikić, ali je umesto da dovrši rečenicu šaljivo pokazao glavom odlazak.

Od njegovog dolaska, igrači Partizana su posle svake pobede počeli da obilaze počasni krug i pozdravljaju se sa svim navijačima, umesto samo sa organizovanim, kako je bilo do sada.

“Krug je nastao tokom jednog ‘brejnstorminga’, ako se to tako kaže. I mislim da je jedna lepa stvar. Ne vidim da neko može da smeta tu”, rekao je Džikić.

Osim toga, od njegovog dolaska u Partizan, pre početka utakmica na kojima je domaćin se njegov ulazak u halu obeležava puštanjem rok klasika, koje nezvanično sam bira.

“Pustite te kuloarske priče. Nemam ja veze sa tim”, rekao je šaljivo Džikić.

Igrač Andreja Milutnović ocenio je da je su veća želja i energija doneli pobedu njegovom timu.

“Čestitam saigračima na veoma važnoj pobedi. Mislim da smo od samog početka krenuli sa velikom željom i energojom i odigrali smo 40 minuta u takvom intenzitetu. Bilo je padova, ali bitno je da smo bili uporni i zasluženo smo pobedili”, rekao je Milutinović.

Trener Zadra Ante Nazor ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, kao i da njegov tim nije uspeo da zaustavi crno-bele u “radnom” delu igre.

“Čestitam Partizanu na ovoj pobedi. Smatram da su zasluženo pobedili i da su više želeli pobedu. Utakmica je krenula u smeru u kome je Partizan želeo. Nismo zaustavili njihov ofanzivni skok, šut spolja i nismo uspeli da sačuvamo prednost radnim delom: prenosom, kontrolom, organizacijom”, rekao je Nazor.

“Trebalo je tada da pripazimo na svoje emocije, koje su nas odvele u nezgodnom smeru. Iz ove utakmice možemo izvući velike pouke. Ovakve utakmice se mogu prelomiti u sovju korist velikim naporom, a mi to nismo uspeli”, dodao je Nazor.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike