U trendu

Džikić: Najzad utakmica koja nije stresna

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši danas protiv Spartaka „najzad“ odigrali utakmicu koja nije stresna.

„Najzad imamo utakmicu koja nije stresna u smislu nekog rezutata. Generalno, mislim da smo igrali bolje i pametnije u odnosu na prvu utakmicu u Subotici. Verovatno je i produžetak protiv Dinamika imao efekat na momke“, rekao je Džikić novinarima posle meča.

Partizan je danas u 11. kolu Super lige vodio od početka do kraja utakmice, a već u prvoj četvrtini je vodio dvocifrenom razlikom, da bi na kraju dobio sa 100:80.

„Mi smo iskoristili dobru igru nosilaca da neki momci koji su manje igrali dobiju šansu. Borili su se, trudili su se, nemam nikakvih zamerki. Imamo još tri kola, gostovanje u košarkaškom gradu kao što je Čačak i utakmice sa dva ABA ligaša (FMP i Mega Leks), onda tek počinje polufinale plej-ofa“, rekao je Džikić.

Trener Spartaka Nebojša Vagić kazao je da je cilj njegove ekipe bio da odigra što bolje, ali da nije u tome uspeo. Za to je delimično okrivio tempo utakmica i povrede.

„Ali, opet nisam zadovoljan onim što su dali na terenu. Imali smo nekoliko dobrih utakmica i nadao sam se da će Partizan biti dovoljna motivacija za borbu. Nadam se da ćemo dobiti bar još jednu utakmicu do kraja, u poslednjem kolu protiv Vršca, jer su sledeće dve protiv ABA ligaša (FMP i Mega), koji su kvalitetniji od nas“, rekao je trener poslednjeg tima na tabeli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar