U trendu

Džikić predstavljen u Podgorici

Doskorašnji trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić od danas je i zvanično novi šef stručnog štaba podgoričke Budućnosti.

„Posle prvih kontakata, pričali smo i vrlo brzo dogovorili. Neke poglede o radu ozbiljnog kluba očigledno delimo i zato je došlo do saradnje. Pričali smo o bliskoj, ali i o daljoj budućnosti tima i kluba. Pokušaćemo da zaokružimo veliku košarkašku priču o Podgorici i Crnoj Gori, budemo sredina gde će igrači moći da napreduju i idu napred. Postoje uslovi za tako nešto“, rekao je Džikić na predstavljanju.

Kada je selekcija igrača u pitanju, Džikić nije želeo mnogo da otkrije.

„Mi ćemo pokušati da imamo što veći broj domaćih igrača. Što se tiče stranaca, širok je pojam ekstra kvalitet, tražićemo jednog spoljnog igrača i igrača na poziciji pet. U zavisnosti od toga kako će se završiti pregovori sa nekim od domaćih igrača, donosićemo odluke o strancima. To je živa materija i to će voditi do sledećeg koraka“, rekao je Džikić, objavljeno je na sajtu Jadranske lige.

Što se tiče ambicija, jasni su dugoročni planovi.

„Ne razmišljam uopšte o prekidu dominacije Crvene zvezde. Da sredimo stvari kući, pa ćemo lako. Želimo da dobijemo odgovor na pitanje, koji su krajnji dometi nekih igrača. Želimo da izbegnemo situaciju da bilo ko od njih ne dobije šansu. A šansu koju dobiju želimo da vrate, radom, posvećenošću, i onim na terenu“, rekao je novi trener Budućnosti.

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan poželeo je dobrodošlicu novom treneru.

„Ove godine smo odlučili da napravimo reorganizaciju kluba. U razgovoru sa Džikićem tokom pregovora, više je tema bila rad sa mladima. Želimo da najbolji mladi iz Crne Gore ovde imaju najbolje uslove za razvoj i dostizanje košarkaških visina. Što se tiče dovodjenja igrača, želja je da imamo što više domaćih. Danilo Nikolić je novi član Budućnosti, a kada su u pitanju ostali crnogorski igrača, zainteresovani smo za još nekoliko, sa svima je razgovarao gospodin Džikić“, rekao je Bokan.

Što se tiče ciljeva za narednu sezonu, predsednik Budućnosti je oprezan.

„Želimo opstanak u ABA ligi. Želimo da ove sezone svi pružimo sve od sebe, da pružimo šansu mladima. Jedna agresivnija postava na terenu, uz stručni štab, pružiće sve od sebe da dobijemo platformu za naredne godine“, zaključio je Bokan.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike