U trendu

Edmund protiv Dimitrova do rezultata karijere, Mertens bolja od Svitoline

Britanski teniser Kajl Edmund plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u prvom četvrtfinalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:1 u setovima.

Edmund je do prve pobede u karijeri nad igračem iz Top 3 došao 6:4, 3:6, 6:3 i 6:4 posle dva sata i 50 minuta igre.

Britanac, 49. teniser na ATP rang listi u polufinalu Australijan opena igraće protiv boljeg iz duela izmedju Španca Rafaela Nadala i Hrvata Marina Čilića.

Edmund je u meču u kom je vidjeno osam brejkova, od čega je on napravio pet, bio agresivniji od početka. Napravio je 46 vinera i 48 neizdnudjenih grešaka, dok je Bugarin s druge strane pasivnijom igrom pokušao da se suprtostavi i izbori plasman, ali u tome nije uspeo. On je upisao 32 direktno osvojena poena i 35 grešaka.

Kod žena, takodje je došlo do novog iznenadjenja, pošto je Belgijanka Elize Mertens pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 2:0 u setovima.

Mertens, 37. teniserka sveta, pobedila je Svitolinu u sa 6:4 i 6:0 za svega 75 minuta igre.

Belgijanka je već sredinom prvog seta uspostavila kontrolu protiv četvrte teniserke sveta na WTA rang-listi, napravila brejk, a potom je i u završnici seta došla do novog kojim je slomila otpor rivalke.

Svitolina u drugom setu nije imala odgovor na agresivnu i rasploženu igru Belgijanke koja je ostvarila 26 vinera i 14 neiznudjenih grešaka, naspram 14 direktno osvojenih poena i 19 grešaka.

Mertens će u polufinalu Australijan opena igrati protiv bolje iz duela izmedju Karle Suares Navaro iz Španije i Karoline Voznjacki iz Danske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar