U trendu

Edson: Dokazaću da sam spreman za evropski fudbal

Brazilac Edson Žose da Silva poručio je danas da se nada da će u dresu Crvene zvezde osvojiti titulu i dokazati da je sposoban da igra u Evropi.

„Utisci su jako pozitivni, prvi put sam u Beogradu. Došao sam u veliki klub i veoma sam srećan. Nadam se da ću pomoći Zvezdi da osvoji titulu u Srbiji, a potom i u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Svestan sam odgovornosti „, rekao je Edson na stadionu Rajko Mitić i zadužio dres sa brojem pet.

Ovom 29-godišnjem fudbaleru će Crvena zvezda biti prvi klub u Evropi.

„Mislim da sam sposoban da igram u Evropi i verujem da ću sa novim timom imati puno uspeha na evro-sceni“, rekao je Edson i dodao da se najbolje snalazi na poziciji levog štopera.

Edson je dodao da veoma dobro poznaje nekadašnjeg fudbalera Zvezde Dejana Ramba Petkovića, koji se dokazao u Brazilu.

„Pećko? Nikada nisam igrao protiv njega, ali on je velika zvezda u Brazilu i drago mi je što baš dolazim u ovaj klub „, poručio je fudbaler, koji od nekadašnjih saigrača posebno ceni Kaku.

Doskorašnji snažni štoper Sao Paula, koji je prethodno igrao za Korintijans, Botafogo, Fortalezu, Figurense i nekoliko brazilskih nižerazrednih klubova potpisao je dvogodišnji ugovor i uskoro će se priključiti ekipi Miodraga Božovića na pripremama na Kipru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.