U trendu

Egipćani ljuti na Ramosa zbog povrede Salaha

Brojni Egipćani ljuti su na fudbalera Real Madrida Serhija Ramosa, zbog povrede njihovog sunarodnika napadača Liverpula Mohameda Salaha, u finalu Lige šampiona.

Real je u subotu uveče u Kijevu 13. put postao prvak Evrope, pošto je pobedio Liverpul sa 3:1. U 30. minutu utakmice Salah je morao da napusti teren pošto je posle duela sa Ramosom, koji ga je snažno povukao za ruku, pao na rame i povredio se.

Salahov nastup za reprezentaciju Egipta na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji je neizvestan, a sam fudbaler rekao je da se neće predati i da će dati sve od sebe da nastupi na tom takmičenju.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), posle utakmice su se na društvenim mrežama pojavili brojni postovi na arapskom sa haštagovima i porukama podrške Salahu, ali i ljutnje na Ramosa u hiljadama tvitova. Medju najpopularnijima bio je haštag: „Ramos životinja“ (#Ramostheanimal), koji se našao u 47,9 hiljada tvitova, a navijači smatraju da incident nije bio slučajan.

„Nijedan fudbaler tako ne vuče ruku drugog igrača. To je bilo namerno. Ramos zaslužuje kaznu“, navodi se u jednom tvitu.

Jedan navijač naveo je da „nikada nije video toliko besne Egipćane“.

„Oh, Ramose, šta su to uradio“, naveo je on.

„Egipćani dolaze po Ramosa ako Salah propusti Svetsko prvenstvo“, zapretio je jedan navijač.

Većina je bila zabrinuta za Salahovo zdravstveno stanje i pružili su mu veliku podršku.

Egipatski ministar sporta naveo je da će zvezda Liverpula i najbolji strelac Evrope i sveta biti spreman za Mundijal.

„Dijagnoza je jednostavna, povredio je ligamente. Očekivano vreme oporavka je dve nedelje, ako bog da“, napisao je juče Halid Abdul Aziz na Fejsbuku.

Predsednik Egipta Abdul Fatah al-Sisi poželeo je Salahu da se brzo oporavi.

„Nadam se da će se uskoro vratiti na teren i da će nastaviti da bude egipatska sjajna zvezda“, naveo je on.

Peticija na internetu u kojoj se od Evropske fudbalske unije (Uefa) i Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) zahteva da Ramos bude kažnjen, do juče popodne dostigla je 166.000 potpisa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.