U trendu

Elementarno neznanje ili provokacija: Nećete verovati koju zastavu je postavio BBC u najavi današnjeg Novakovog meča

Novak Đoković i Kajl Edmund ove subote oko 18 časova izaći će na centralni teren u okviru trećeg kola Vimbldona, ali posebnu pažnju skrenula je najava tog meča koju je objavio britanski „BBC“.

Problem je nastao oko zastave našeg tenisera koja se našla u najavi ovog susreta. Đokovića su predstavili kao igrača koji dolazi iz Protektorata Češke i Moravske.

Postavlja se pitanje kako se ovo uvek dešava sportistima sa ovih prostora i otkud baš zastava državnog protektorata pored imena našeg najboljeg tenisera, prenosi Blic.

7 komentara
 1. Nena

  Bilo kako bilo, velika sramota za medij kakav je BBC.

 2. Paun

  Ako se pogleda/procita objasnjenje na sajtu Wikipedia >>> onda se moze zalkjuciti da Novak dolazi iz oblasti koju su Nacisti okupirali 1939-1945 I koja je samo u tom periodu svoje istorije imala tu zastavu. Koji interes ima BBC I njegov novinar da podmecu ovakve neistine?

 3. ANDREJ

  Mi smo uvek bili i ostali „prznice“,preostljivi kao i svi iskompleksirani narodi.Pa naravno da je napravljena malo grublja greska,sa zastavom.Ali nema tu nicega namerno uradjenog.Svakom se desi greska,ali u normalnom svetu,tome se ne pridaje poseban znacaj.Englezi su emancipovani ljudi.Ispravice gresku i izvinice se Djokovicu. Ovaj turnir nema medju drzavni znacaj.Wimbldon je teniski turnir,na kome se takmice profesionalci.Znaci,treba da dobije izvinjenje, samo sam Djokovic.!

  1. Dragoljub

   … ti si prava „prznica“, a i ime ti nije nesto narocito. Umesto da osudis ovakvo ponasanje engleskih bitangi, ti ih hvalis, valjda te placaju zbog toga, a o izvinjenju kioje pominjes, nema ni veze., pa kome se nadmeni Englezi izvinjavali do sada.

 4. Anonimni

  I ovdašnji teniski komentatori kažu Kačanov i Diačenko umesto Hačanov i Đačenko kako bi trebalo, a ruski portali ipak ne pišu da je reč o elementarnom neznanju ili provokaciji

  1. Anonimni

   Hoćeš da kažeš da ovo nije elementarno neznanje ako ne provokacija? Kod Engleza je malo toga slučajno.

 5. Anonimni

  Svašta pokušavaju bolesni englezi ali maloumnici ne znaju da će tek sad proraditi INAT

Napišite komentar