U trendu

Endi Mari nikada kao Novak, Rodžer i Rafa

Legendarna američka braća Džon i Patrik Mekinro smatraju da Endi Mari nikada neće biti na nivou Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, prenose sportski mediji.

Britanski mediji poslednjih nedelja pokušavaju da na sve načine uguraju Marija u takozvanu ’veliku četvorku’, ali Patrik i Džon smatraju da Škot jednostavno nema taj kvalitet. On je dosad osvojio tri Gren slema i dva olimpijska zlata, ali to je još uvek mnogo manje od velike trojke, posebno ističu negativan skor koji Endi ima sa ostalom trojicom igrača.

„Novak je najveća prepreka Endiju. On poslednjih nekoliko godina igra na nivou koji Mari ne može da isprati. To ga je frustriralo, ali su se stvari promenile u poslednjih nekoliko meseci. Bio je šok kada je Novak izgubio rano na Vimbldonu jer nivo koji je postavio bio je najveći koji sam ikada video kada je u pitanju konstantnost. Mari mora još mnogo da radi kako bi uspeo ono što je Novak uradio u poslednjih nekoliko godina. Svakako Mari igra trenutno najbolji tenis u životu. Trenutno je u odličnoj poziciji. On želi da se o nujemu govori na isti način kao što se govori o preostaloj trojici koji su među pet najboljih tenisera u istoriji. Mari radi sjajan posao, ali mora još mnogo da radi kako bi se približio tim momcima“, kaže Džon Mekinro.

Patrik Mekinro otišao je još dalje rekavši da Škot nikada neće biti na nivou Đokovića, Federera i Nadala.

„Mari ima šansu, ali nikada neće biti na nivou ostale trojice momaka. Ne kažem da nije sjajan igrač, on to jeste, osvojio je tri Gren slema i dva olimpijska zlata. Ima šansu da osvoji još Slemova. Ali, mislim da on nema igru kojom može da dominira svake nedelje tokom dugačkog perioda kao što su preostala tri momka radila. Jednostavno, ne urada lopticu čisto i rano kao oni. Ono što me oduševljava kod njega je što ulaže i više truda od preostale trojice. On ne udara lopticu čisto kao ostali igrači. Ono što je uradio na šljaci ove sezone je neverovatno. Bio je ok na toj podlozi ranije, ali sada je prešao na drugi nivo i postao jedan od najboljih šljakaša.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.