U trendu

Etički komitet Fife upozorio i novčano kaznio Bekenbauera

Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer danas je novčano kažnjen, a dobio je i uozorenje Etičkog komiteta Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) pošto nije želeo da saradjuje u istrazi oko navodne korupcije prilikom izbora za domaćina Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Etički komitet Fife saopštio je da Bekenbauer nije saradjivao „uprkos ponovljenim zahtevima za njegovu pomoć“ u istrazi, i kažnjen je sa 7.000 švajcarskih franaka.

Bekenbauer je tokom Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine bio suspendovan na 90 dana jer nije učestvovao u istrazi, ali je suspenzija ukinuta posle 14 dana kada je pristao da odgovori na pitanja istražitelja.

On je bio član Izvršnog komiteta Fife kada je u decembru 2010. godine glasao da Rusija i Katar dobiju organizaciju Mundijala 2018. i 2022. godine. Bekenbauer je napustio funkciju 2011. godine.

Etički komitet Fife naveo je da ovom prilikom nije „razmatrao navode“ o Bekenbauerovoj umešanosti u skandal oko navodne kupovine glasova prilikom izbora za domaćina Svetskog prvenstva 2006. godine, koje je održano u Nemačkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.