U trendu

Everton: Nemam pritisak, igrao sam derbije u Brazilu

Fudbaler Partizana Everton Luiz izjavio je da je spreman da debituje protiv Crvene zvezde i poručio da se ne plaši atmosfere i očekivanja uoči najveće utakmice u Srbiji.

Everton je prolećnu premijeru protiv OFK Beograda propustio zbog žutih kartona, ali se sada očekuje u startnoj postavi u 150. večitom derbiju.

„Želim maksimalno dobro da se spremim i budem skoncentrisan. Nemam pritisak i osećam se opušteno. Srećan sam što ću debitovati baš protiv Crvene zvezde“, rekao je Everton novinarima u SC Teleoptik.

On je izjavio da mu neće predstavljati problem „vruća“ atmosfera na stadionu u Humskoj, kakva vlada u susretima Partizana i Crvene zvezde.

„Igrao sam derbije u Brazilu i finala. Bio sam akter meča pred 30.000 i znam kako je igrati u takvoj atmosferi“, naveo je novajlija iz Sent Galena.

Njegov saigrač Alen Stevanović ističe da bi utakmicu mogao da odluči detalj.

„Moramo da koristimo svoje šanse i da od starta uđemo kako treba. Siguran sam da ovaj tim ima potencijal, a najbitnije je da natopimo dresove znojem i damo sve od sebe“, poručio je bivši fudbaler Torina i Intera.

Stevanović dodaje da nema lepa sećanja na derbi iz prvog dela sezone, kada je Crvena zvezda slavila sa 3:1, uz njegov pogodak.

„Jesam dao gol, ali nemam lepa sećanja. Bitnije mi je da Partizan pobedi, ne moram da budem strelac… Osetio sam koliko je teško kada izgubiš derbi“, ističe Stevanovih.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde, u okviru 24. kola Superlige, igra se u subotu od 17 sati na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.