U trendu

Evroliga: Crvena zvezda ne može da registruje igrače do 28. februara

BARSELONA – Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je zabranom registracije novih igrača i trenera do 28. februara, saopštila je danas Evroliga.

U saopštenju se navodi da je Finansijski panel Evrolige kaznio srpskog i regionalnog šampiona i novčano sa 25.000 evra zbog teškog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju (FSFPR).

„Slučaj je 1. decembra 2022. godine prosleđen Finansijskom panelu, nezavisnoj komisiji koja se bavi revizijom rada klubova u skladu sa pravilima. Finansijski panel je otvorio postupak i prvobitno izrekao privremenu zabranu registrovanja novih trenera i igrača“, dodaje se u saopštenju Evrolige.

Evroliga dalje navodi da je izrekla kaznu Crvenoj zvezdi pošto je uzela u obzir ozbiljnost prekršaja.

„Sankcije su izrečene u odnosu na težinu napravljenih prekršaja, koji uključuju određena dugovanja igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i zbog izdavanja netačnih i nepreciznih informacija, koje su dozvolile klubu da funkcioniše uprkos neregularnoj finansijskoj situaciji“, navodi se u saopštenju Evrolige.

U saopštenju se podseća da je Crvena zvezda već dva puta kažnjavana u prethodnih nekoliko godina.

Iz elitnog klupskog takmičenja upozoravaju da će dodatna kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju dovesti do novih kazni, pa i do brisanja pobeda.

Crvena zvezda na ovu odluku Evrolige može da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Crvena zvezda je u decembru angažovala argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca, koji zbog zabrane ne može da igra u Evroligi.

Argentinac je odigrao dva meča za „crveno-bele“ u regionalnoj ABA ligi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar