U trendu

„Evropa kup“ u slalomu i veleslalomu za žene na Kopaoniku

KOPAONIK – Prestižno evropsko skijaško takmičenje „Evropa kup“, u disciplinama slalom i veleslalom za žene, održaće se od 22. do 26. februara 2021. godine na stazi Crna Duboka na Kopaoniku.

U godini kada se slavi 50 godina od organizacije prve trke Evropskog kupa, Skijaški savez Srbije, Skijališta Srbije i Ski centar Kopaonik imaće čast i privilegiju da na domaćem tlu, prvi put još od 1984. godine, organizuju najprestižnije skijaško evropsko takmičenje pod pokroviteljstvom Međunarodne skijaške federacije (FIS), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

„Organizacija ovog takmičenja predstavlja čast i priliku da sa velikim ponosom i odgovornošću realizujemo jedan istorijski projekat u Srbiji posle više decenija i damo direktan doprinos razvoju sporta i turizma u zemlji, jer je ovo takmičenje od značaja kako za zemlju, tako i za region”, rekao je direktor Evropa Kupa 2021 Aleksandar Aškrabić.

„Višegodišnje ulaganje u razvoj i unapređenje Kopaonika kao skijaške destinacije i održavanje velikog broja sportskih događaja i takmičenja, pokazalo je odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je upravo jedno od njih”, rekao je Milan Božić, generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije i dodao da će na predstojećoj konferenciji za novinare otkriti više informacija o samom takmičenju, njegovoj realizaciji, kao i učesnicama koje će se boriti za titulu šampiona Evrope u ove dve discipline.

„Možemo da budemo ponosni na činjenicu što će Srbija, odnosno Kopaonik biti domaćin najboljim evropskim skijašicama“, izjavio je direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika.

Kako je naveo, poverenje koje nam je ukazala Međunarodna skijaška organizacija, kao domaćinu jednog ovako značajnog sportskog događaja, zapravo je veliko priznanje za naš trud i rad.

„Ovim smo pokazali da stojimo rame uz rame sa evropskim ski centrima, da je ski centar Kopaonik, svojom organizacijom, uređenošću i skijaškim kapacitetima dostigao najviši nivo kao turistička, ali i sportska destinacija. Još jednom smo pokazali da su se naši abiciozni planovi, vredan rad i adekvatno ulaganje u skijašku infrastrukturu višestruko isplatili i dali odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je jedno od njih”, poručio je Ćika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar