U trendu

Farah osvojio zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na SP u Londonu

Britanski atletičar Mohamed Farah osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Farah je do svog prvog zlata na Svetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji došao u vremenu od 26 minuta, 49 sekundi i 53 stotinke 

Britancu, koji posle ovog prvenstva završava karijeru, ovo je treće uzastopno zlato na prvenstvima sveta u ovoj disciplini.

Srebrnu medalju osvojio je Džošua Kiprui Čeptegei iz Ugande sa 43 stotinke zaostatka, dok se broznanim odličjem okitio Pol Kipngetič Tanui iz Kenije.

(Beta)

2 komentara
  1. crno beli svet

    Malo si se zeznuo bambi. Farah je presao u Englesku kad je imao 8 godina a otac mu je rodom britanski drzavljanin. Farah je imao pravo na britansko drzavljanstvo od rodjenja i Briti ga nisu kupili.

  2. bambi

    Mohamed Farah nije britanski atleticar. To je atleticak koji je uzeo britansko drzavljanstvo. Ovo je tipican primer kako se sport zloupotrebljava na nacionalnom nivou. To vise nije sport, a sramna je ona drzava koja daje drzavljanstvo sportistima da bi oni za njih onda osvajali medalje, pa se onda kaze britanski. Slican fazon vam je i kada cujete americki naucnik Nikola Tesla. Zivimo u jednom laznom svetu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike