Farah osvojio zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na SP u Londonu

Britanski atletičar Mohamed Farah osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Farah je do svog prvog zlata na Svetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji došao u vremenu od 26 minuta, 49 sekundi i 53 stotinke 

Britancu, koji posle ovog prvenstva završava karijeru, ovo je treće uzastopno zlato na prvenstvima sveta u ovoj disciplini.

Srebrnu medalju osvojio je Džošua Kiprui Čeptegei iz Ugande sa 43 stotinke zaostatka, dok se broznanim odličjem okitio Pol Kipngetič Tanui iz Kenije.

(Beta)

2 komentara

  • crno beli svet

    Malo si se zeznuo bambi. Farah je presao u Englesku kad je imao 8 godina a otac mu je rodom britanski drzavljanin. Farah je imao pravo na britansko drzavljanstvo od rodjenja i Briti ga nisu kupili.

  • bambi

    Mohamed Farah nije britanski atleticar. To je atleticak koji je uzeo britansko drzavljanstvo. Ovo je tipican primer kako se sport zloupotrebljava na nacionalnom nivou. To vise nije sport, a sramna je ona drzava koja daje drzavljanstvo sportistima da bi oni za njih onda osvajali medalje, pa se onda kaze britanski. Slican fazon vam je i kada cujete americki naucnik Nikola Tesla. Zivimo u jednom laznom svetu.

Ostavite komentar