U trendu

„Federer, Đoković i Nadal nisu najbolji igrači ikada, oni lako osvajaju trofeje“

Bivši teniser Mihael Štih govorio je u nedavnom intervjuu za magazin Sokrat o dominaciji Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

– Oni su sjajni momci koji pokazuju neverovatnu istrajnost iz godine u godinu, i to nije diskutabilno. Međutim, u isto vreme to je veoma loša stvar za mlađe generacije koje nisu u mogućnosti da naprave sledeći korak – smatra Nemac.

– Teško je reći da su Federer, Nadal ili Đoković najbolji igrači ikada. Da li je Rod Lejver bio najveći? Ili Bjorn Borg? U prošlosti je i Pit Sampras bio veoma jak, ali takođe je morao i da igra sa vrlo jakim protivnicima da bi osvojio Gren slem trofeje. A to u poslednjih 12 godina nije slučaj jer imate samo pet-šest različitih Gren slem pobednika – iskren je Štih.

Takođe misli da zasluge trojice najboljih tenisera današnjice nisu tolike koliko im se pripisuje.

– Ne smatram da je Velika trojka podigla tenis na sledeći nivo. Ovo je potpuno drugačija era i tenis je mnogo više fizička igra nego ikada pre. Međutim, ne postoji više raznovrsnost i kreativnost kao u vreme Džon Mekinroa, Borga ili mene. Sada se izdvajaju samo trojica tenisera. Ali želeo bih da vidim kako naš sport postaje kreativniji, a igrači fleksibilniji – zaključio je nekadašnji teniser.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.