U trendu

Federer o Novaku i Rafi: Ne pokušavam da budem kao oni

Rodžer Federer na turniru u Ženevi igra meč protiv Pabla Anduhara, a u najavi tek trećeg meča ove godine, slavni Švajcarac nije mogao da ne pomene svoja dva najveća rivala.

Najpre je objasnio u kakvom se trenutno zdravstvenom stanju nalazi.

„Dobro treniram, srećan sam zbog toga. Kada se vratite posle povrede uvek ste na drugačijem nivou od svih ostalih. Igrači su tamo, a ja sam trenutno ovde, tako da sam uzbuđen zbog povratka i na to treba da se fokusiram, a ne da pokušavam da budem na nivou kao Rafa i Novak, to nije razlog zašto igram u Ženevi“, istakao je Federer.

Zatim se osvrnuo na planove za ostatak sezone.

„Kada ste u godinama teže je igrati 50, 80 ili 100 mečeva godišnje kao što sam nekada radio, tako da ste u drugačijoj poziciji, ali jedno je sigurno, i to sam očekivao, da dolaze mlađe generacije: Zverev, Rubljov, Medvedev, koji su sve bolji, što je i prirodno jer su sada iskusniji zbog grend slemova. U međuvremenu Rafa i Novak su i dalje na svojim pozicijama, tako da mislim da je tenis napredovao, a za mene će to biti dodatni izazov i motiv da povisim svoj nivo igre, ali od početka sam znao da neće biti lako, bez obzira na odsustvo od tri meseca ili skoro godinu i po dana“, rekao je Federer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar