U trendu

Federer o susretu sa Đokovićem u četvrtfinalu: Imam većih briga

Žreb poslednjeg Grend slema spojio je Novaka Đokovića i Rodžera Federera u ranoj fazi turnira, i to neposredno nakon što su igrali u finalu Sinsinatija. Međutim, Švajcarac kaže da nije mnogo opterećen potencijalnim susretom sa najboljim srpskim teniserom.

„Imao sam toliko žrebora u karijeri da samo prihvatiš situaciju takva, kakva je. Ne možemo to kontrolisati. Imam većih briga u prvim rundama. Nisam još u četvrtfinalu. Nisam ni u drugom kolu. Važni su samo naredni dani. Koncentrisan sam samo na prvi meč, a žreb je takav, kakav je. Naravno, nekad se upitaš da li je lakše igrati sa momcima Novakovog renomea ranije na turniru?“, rekao je Federer novinarima pred početak US Opena, a prenosi B92.

Đoković je pobedio Federera nedavno u Sinsiju, a zaustavio ga je i dva puta u nameri da uđe u istoriju sa šest trofeja na „Flašing Medouzu“, gde nije slavio od 2008.

„Mogao sam igrati protiv njega u četvrtfinalu i da nije napredovao na listi. Mislim da smo svi srećni što je bolje rangiran tako da ne moramo da igramo protiv njega u prvom kolu, kao što Sten (Vavrinka) igra protiv (Grigora) Dimitrova. Sa te tačke gledišta, četvrtfinale je već duboko u turniru. Znam da je što se tiče poena u odnosu na pobednika to smešno, ali Novak i ja ne igramo za ATP poene. Ili broj 1 ili ništa“, zaključio je Švajcarac.

US Open počinje u ponedeljak u 17h, a Federer i Đoković nastupaju drugog dana turnira. Đoković u utorak od 19.30 igra protiv Mađara Martona Fučoviča, dok će Federer igrati sledeći na Centralnom terenu u sredu u 1 ujutru protiv Japanca Jošihita Nišioke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.