U trendu

Federer šokirao rečima o Đokoviću: „Uvek je bio u senci Rafinog i mog rivalstva“

Rodžer Federer izneo je interesanstan stav o svom rivalstvu sa Novakom Đokovićem. Švajcarac je sa najboljim srpskim teniserom odigrao 46 mečeva, osam više nego sa svojim drugim najvećim rivalom, Rafaelom Nadalom.

– To rivlstvo je uvek zasenjeno onim koje smo prethodnih godina imali Rafa i ja, jer sam sa Đokovićem uglavnom godinama igrao u polufinalima i onda sam se, možda, malo opustio, i njih dvojica su postali prvi i drugi igrači sveta – rekao je Federer za TennisWorld i dodao:

– Njih dvojica i dalje igraju ponekad u polufinalima. Imali smo neka sjajna finala, takođe. Osvrnuo bih se na finale US Opena, Vimbldonsko finale, takođe, i veliki polufinalni meč koji smo odigrali na Otvorenom prvrenstvu Francuske, u trenutku kada je on imao neverovatan niz pobeda – rekao je Federer o igranju protiv Đokovića.

– Odigrali smo neke zaista velike mečeve i bilo je veoma zabavno biti deo toga. Iz nekog razloga, ja ta polufinala pre i tokom rivalstva sa Rafom, pamtim kao kroz maglu. Pomislio bih ‘Igrali smo toliko puta’ da sam neke potpuno zaboravio – objasnio je Fedeks i priznao da sa Novakom nikada nije lako.

– Ostaje ipak činjenica da je protiv njega uvek teško. Gledao sam kako se uzdiže, znate, kako postaje sve fizički spremniji, mnogo čvršći, mentalno jači i jedan od tenisera sa najboljim pokretima. Sjajno je bilo gledati ga kako postiže sve to, i unapređuje sebe. Ponekad se pitam da li su svi spremni da toliko usavršavaju sebe koliko to Novak čini. Bilo je interesantno videti kako je vremenom shvatao svoju igru i srećan sam što i dalje mogu da se družim sa njim – izjavio je 37-godišnji Švajcarac.

O rivalstvu koje ima sa Srbinom, na kraju je izjavio: – Mislim da je naše rivalstvo veoma dinamično. Sjajna stvar. Smatram da mi našu igru ne bi trebalo mnogo da menjamo kada se sastajemo na terenu. Jednostavno izađemo i odigramo svoje, što mislim da je sjajno i za naše navijače i za nas, i to je interesantno.

Kometarišući razlike u rivalstvu između njega i Đokovića i Nadala, Federer je rekao:  – Mečevi protiv Rafe su uvek jedinstveni, dok je sa Novakom sve uvek poznato. Sa Rafom imam osećaj da moram uvek sve da menjam kada igramo. Sa njim sa igrao toliko puta na šljaci, tako da je to uvek drugačije, dok sam sa Novakom odigrao mnogo mečeva na tvrdoj podlozi, dok je sa Nadalom bilo više na šljaci i travi – zaključio je Rodžer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.