U trendu

Federer upisao 300. pobedu na gren slem turnirima

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske u četiri seta, 6:4, 3:6, 6:1 i 6:4.

Federer je ovim trijumfom još jednom ušao u istoriju tenisa, jer je stigao do 300. pobede u singlu na gren slem turnirima i tako postao prvi teniser kome je to pošlo za rukom.

Iza Federera, po broju pobeda na najvažnijim turnirima, ostali su Džimi Konors, koji je trijumfovao 233 puta, i Andre Agasi sa 224 pobeda.

Naredni rekord koji će Švajvarac pokušati da obori jeste apsolutni rekord po broju pobeda na gren slem turnirima, a koji sa 306 pobeda drži legandarna Martina Navratilova.

Četvorostruki osvajač Australijan opena će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Belgijanca Davida Gofana.

Dimitrov je dobio prvi gem u današnjem meču, koji je potom na kratko bio prekinut jer je u Melburnu počela da pada kiša. Nad Rod Lejver Arenom je zatim navučen krov i duel je nastavljen.

Švajcarac je odlučujući brejk u prvom setu napravio u sedmom gemu, a potom je iskoristio tek četvrtu set loptu i poveo da 1:0.

Bugarin je uspeo da izjednači na 1:1, pošto je u drugom setu oduzeo jedan servis Federeru, ali i odbranio tri brejk lopte. Dimitrov je u nastavku meča imao problema s laktom, a peti teniser sveta je zaigrao mnogo bolje, pa je bez većih problema osvojio naredna dva seta i plasirao se u osminu finala Australijan opena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.