U trendu

Federer: Vreme je da se otkriju imena osumnjičenih za nameštanje

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je danas da je vreme da se otkriju imena osumnjičenih igrača za nameštanje mečeva.

Bi-Bi-Si (BBC) je noćas objavio da ima dokaze o nameštanju teniskih mečeva, ali da Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) nije reagovalo na prijave o tome. Navodno, radi se o igračima koji su prethodnih godina bili medju 50 najboljih, medju kojima su i osvajači grend slem turnira u singlu i dublu.

„Voleo bih da čujem imena. Tada bar znate nešto konkretno i možete da pričate o tome. Da li je to bio trener? Da li neko iz njegovog tima? Ko je to bio? Da li se to i ranije dešavalo, da li je reč o igračima u singlu ili dublu, koji grend slem“, rekao je osvajač 17 grend slem titula Federer.

„To je veoma ozbiljno i važno je očuvati integritet našeg sporta. Dokle to ide? Što više to bude išlo, biću više iznenadjen“, dodao je on.

ATP je danas oštro demantovao tvrdnje da se nije adekvatno reagovalo na informacije da je bilo koji igrač bio umešan u nameštanje mečeva.

Federer se danas plasirao u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je pobedio Gruzijca Nikoloza Basilašvilija u tri seta, 6:2, 6:1, 6:2.

Osvajač četiri trofeja na Australijan openu danas je nastupio na 65. uzastopnom grend slem turniru, čime je popravio sopstveni rekord.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar