U trendu

Federer završio karijeru emotivnim govorom i uz ovacije

LONDON – Čuveni Å¡vajcarski teniser RodÅŸer Federer zvanično je zavrÅ¡io karijeru, a poslednji meč odigrao je na Lejver kupu u Londonu, u dublu sa Rafaelom Nadalom koji se zavrÅ¡io porazom.

Po završetku oproštajnog susreta viđeni su dirljivi momenti, a sam Federer je priznao da se pribojava da će ga emocije savladati u obraćanju, nakon što se njegova slavna karijera završila na Lejver kupu u petak, prenosi Rojters.

„Ovo je deo zbog kojeg sam izuzetno zabrinut, uzimanje mikrofona. Åœeleo sam da mogu da provedem veče a da ne moram da uzimam mikrofon“, rekao je on novinarima sa suzama u očima.

On je joÅ¡ izjavio i da je sinoć u Londonu „mogao da se podseti kako je ovo divno“.

„Ovo nije kraj, znate, ÅŸivot ide dalje. Zdrav sam, srećan sam, sve je super, a ovo je samo trenutak u vremenu“, naglasio je Federer.

To Å¡to su Federer i njegov veliki Å¡panski rival Rafa Nadal izgubili meč u dublu od Amerikanaca DÅŸeka Soka i Frensisa Tijafoa bilo je najmanje vaÅŸno jer se noć pretvorila u slavlje jednog od najvećih svetskih igrača koji su ulepÅ¡ali tenisku igru, navodi Rojters.

Iako je bio zadovoljan svojim oproÅ¡tajnim obraćanjem u petak, u kome je izrazio svoje emocije prema prisutnim navijačima, rivalima i porodici, Federer je rekao da ima potrebu da mora da uputi joÅ¡ nekoliko reči zahvalnosti navijačima u drugim delovima sveta i poručio im da će se „ponovo videti na drugoj vrsti teniskog terena negde Å¡irom sveta“.

„Nemam nikakve planove gde, kako, kada. Sve Å¡to znam je da bih voleo da odem da igram na mestima na kojima nikada ranije nisam igrao ili da u godina koje dolaze kaÅŸem hvala svim ljudima koji su mi toliko podrÅŸavali“, poručio je Federer.

Čuveni Å¡vajcarski teniser porazom je zavrÅ¡io veličanstvenu igračku karijeru, poÅ¡to je sinoć u dublu sa Rafaelom Nadalom, na Lejver kupu u Londonu, poraÅŸen od Amerikanaca Frensisa Tijafoa i DÅŸeka Soka 4:6, 7:6 (7:2), 11:9.

Na kraju, osvajač 20 gren slem titula, ukupno 105 titula, jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, nije mogao da sakrije suze i ispraćen je ovacijama sa tribina, ali i brojnih teniskih legendi, među kojima je i Novak Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.