U trendu

Federera nakon debakla pitali da li je ovo njegov kraj, evo šta je odgovorio

Rodžer Federer doživeo je jedan od najbolnijih poraza u karijeri. Poljak Hubert Hurkač pobedio ga je u četvrtfinalu Vimbldona sa 6:3, 7:6, 6:0.

Federeru  poraz u tri seta na Vimbldonu nije doživeo 19 godina, a nakon poraza od 16 godina mlađeg tenisera, novinari su Švajcarca pitali da li je ovo kraj njegove karijere.

„Ne idem još u penziju… Stvarno ne znam. Moram da se regrupišem i dobro razmislim o svemu. Moj cilj je oduvek bio da igram Vimbldon i pokušam da osvojim još jednu titulu. Ove godine sam uspeo da dođem i zbog toga sam vrlo srećan. Prošle godine smo imali pandemiju i nije bilo Vimbldona. Moram da odmorim nekoliko dana i odlučim hoću li igrati na Olimpijskim igrama“, rekao je osvajač 20 Grand Slam titula.

„Kada ste u procesu u kojem sam ja, morate da idete polako, ne možete iz koraka preskočiti planinu. Vimbldon je bio prvi korak. Sada je sve gotovo i moram da sednem, razmislim i odmorim. Moram da vidim kako moje telo reaguje, u kakvom je stanju um i kako su mi kolena. Videli smo u Heleu protiv Feliksa i danas protiv Hurkača da se mučim s vremena na vreme. Moram da odvojim malo vremena i donesem prave odluke. Cilj je da igram“, rekao je Federer, koji za mesec dana puni 40 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar