U trendu

Federeru za poraz u Londonu glavni krivac – spora podloga

Švajcarski teniser Rodžer Federer loše je startovao na završnom mastresu u Londonu, pošto je u prvom kolu grupe „Lejton Hjuit“ izgubio od Keija Nišikorija sa 6:7 (4:7), 3:6.

Posle neuspeha na startu treći reket sveta je pokušao da pronađe razloge što je pognute glave napustio teren na meču sa Nišikorijem.

– Definitivno je sporija podloga nego u prethodna tri navrata. Tako da je svakom potrebno prilagođavanja, pa i meni. Obojica smo se mučili u prvom setu, ali smo u drugom bili bolji i podigli smo nivo. Brzo sam izgubio brejk prednosti i mislim da je to na kraju presudilo – rekao je Federer.

Švajcarac je bio vidno nervozan na meču protiv Japanca, pa je tako u jednom trenutku ušao u raspravu sa sudijom, što inače veoma retko radi.

– Prišao sam, tražio sam obrazloženje zbog opomene. Mislio je da sam besan, ali nisam bio. Sada jesam jer sam izgubio.

Federer posle poraza na startu mora da se „vadi“ na predstojeća dva meča, a prvi je na programu u utorak (21 sat) protiv Dominika Tima, koji je slavio na poslednja dva duela.

– Nismo igrali neko vreme. Ne sećam se kada smo poslednji put. Nisam ni razmišljao o sledećem protivniku, samo znam da moram da budem bolji – bio je jasan Švajcarac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.