U trendu

Felps osvojio još dva olimpijska zlata

Američki plivač Majkl Felps osvojio je prošle noći još dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru – u trci na 200 metara leptir i štafeti četiri puta 200 slobodno.

Felps je tako stigao do brojke od 21 zlatne, a ukupno 25. medalje na Olimpijskim igrama. Do kraja Igara u Riju imaće priliku da osvoji još dva odličja, pošto će se takmčiti i na 100 metara slobodno i 200 metara mešovito.

Amerikanac je noćas prvo trijumfovao u trci na 200 metara leptir s vremenom minut, 53 sekunde i 36 stotinki i tako osvojio zlato koje mu je izmaklo pre četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

Srebrnu medalju osvojio je Japanac Masato Sakai (1:53,40), dok je bronza pripala Tamašu Kenderešiju iz Madjarske (1:53,62).

Olimpijski šampion iz Londona, Južnoarfikanac Čad le Kros, ostao je bez medalje, trku je završio na četvrtom mestu s rezultatom minut, 54 sekunde i šest stotinki.

Felps je, nešto kasnije, stigao i do zlata u štafeti četiri puta 200 metara slobodno, pošto je štafeta SAD trku završila za sedam minuta i 66 stotinki.

Pored Felpsa, u američkoj štafeti bili su i Konor Dvajer, Frensis Has i Rajan Lohte.

Srebro je pripalo plivačima Velike Britanije (7:03,13), a bronza Japanu (7:03,50).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar