najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Fetel: Monca mora da ostane u kalendaru Formule 1

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da će Formuli 1 biti “iščupano srce” ako se od naredne sezone ne bude vozila trka na stazi u Monci.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, Fetel je zauzeo drugo mesto, a treći kroz cilj prošao je vozač Vilijamsa Felipe Masa.

“Ovo je najbolje drugo mesto koje sam ikada osvojio. Emocije na pobedničkom postolju su neverovatne”, rekao je Fetel, koji je danas prvi put vozio u Monci za Ferari.

Poslednjih meseci pojavile su se spekulacije da će Monca, kada joj istekne ugovor, biti skinuta iz kalendara Formule 1.

“Ako se ova trka izbriše iz kalendara iz bilo kojih govnjivih razloga vezanih za novac, srce će svima biti iščupano. Ova trka je veoma značajna, pogledate levo, pogledate desno i vidite ljude koji su srećni što su deo trke. I to vam ulepša dan. To je neverovatno”, rekao je Fetel.

Takođe i aktuelni svetski šampion Hamilton rekao je da trka u Monci mora da ostane u šampionatu.

“Ova staza je posebna svim vozačima. Kada stojite na podijumu osećate  se ponosno jer ste među velikanima koji su tu stajali. Vidite more navijača  obučenih u (Ferarijevu) crvenu boju”, rekao je Hamilton.

Hamilton je postao prvi vozač koji je ostvario dve uzastopne pobede u Monci još od Dejmona Hila, kome je to pošlo za rukom 1993. i 1994. godine.

Hamilton je ostvario 40. pobedu u karijeri, ali se suočava sa diskvalifikacijom, pošto je Mercedes pod istragom zbog nedozvoljenog pritiska u gumama na oba bolida u današnjoj trci.

Fetel je rekao da je Hamilton danas bio najbolji.

“Radi se o poštenju i poštovanju, on je danas obavio bolji posao i to moramo da poštujemo. Bio sam drugi, imao sam odlično vozilo ali to nije bilo dovoljno za pobedu”, rekao je Fetel.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike