U trendu

Fetel srećan zbog pobede u Monaku

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, ali da je bio iznenadjen kada je preuzeo vodjstvo od klupskog kolege Kimija Raikonena.

„Osećaj je neverovatan. Trka je bila veoma napeta. Nadao sam se boljem startu i morao sam da budem strpljiv. Gume su u jednom trenutku počele da klize i morao sam pomalo to da nadoknadim, ali posle toga sam imao nekoliko krugova u kojima je bolid bio zaista, zaista dobar. To sam uspeo da iskoristim i da povedem i posle toga sam mogao da kontrolišem trku“, rekao je Fetel posle trke.

Fetel je danas pobedio u Monte Karlu i ostvario treću pobedu u sezoni, a 45. u karijeri. On je startovao iza Raikonena, ali je tokom trke i odlaska u boks uspeo da ga pretekne. Finac je prvi otišao u boks, Fetel je za to vreme stekao prednost i pet krugova posle Raikonena otišao u boks i na stazu se vratio ispred njega.

„Bilo je teško sa hladnim gumama posle izlaska ‘sejfti kara’. Nismo mogli mnogo toga da planiramo. Pokušali smo da se odlepimo što smo i uspeli, Kimi je otišao u boks za Valterijem (Botasom), a ja sam pokušao da vozim što bolje i bio sam iznenadjen kada sam izbio na čelo“, naveo je Fetel.

Raikonen nije najzadovoljniji drugim mestom.

„Jeste drugo mesto, ali ne osećam se baš dobro. Ovo je onaj od onih dana kada želiš da si vodio malo duže“, rekao je bivši svetski prvak.

Upitan kako se oseća zbog gubitka vodjstva, odnosno pobede, Raikonen je rekao: „Zaista je teško reći“.

„Ne znam, očigledno da postoje razlozi za sve što radimo“, dodao je on.

Treće mesto zauzeo je vozač Red Bula Danijel Rikardo.

„Imao sam šanse kada su Maks (Verstapen) i Botas otišli u boks. Imao sam stazu za sebe i vozio nekoliko dobrih krugova. Nije mi se dopalo kako su gume izgledale posle ‘sejfti kara’, činilo se kao da su od leda“, rekao je Rikardo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar