FIFA odbacila tužbu: Barselona traži da Nejmar vrati 75 miliona evra

FIFA je odbacila tužbu koju je Nejmar podneo protiv Barselone, a u kojoj zahteva da mu katalonski klub isplati 40 miliona evra na ime tzv. klauzule o lojalnosti, koju je, navodno, potpisao prilikom produžetka ugovora u julu 2016. godine.

Nejmar je tada produžio ugovor sa Barsom do 2021. godine, ali je godinu kasnije PSŽ platio njegovu otkupnu klauzulu od 222 miliona evra, a Brazilac se preselio u Pariz.

Njegov advokatski tim je uputio tužbu organima FIFA, koji su, međutim, odbacili navode, smatrajući da je u pitanju klauzula, koja nije obavezujuća ni za klub ni za igrača, javljaju španski mediji.

Kako navode mediji, FIFA je o odluci obavestila Barselonu, proglasivši se, istovremeno, nenadležnom povodom tužbe koju je klub uputio protiv Nejmara, zahtevajući da igrač vrati 75 miliona evra, koliko je dobio tokom 12 meseci, od jula 2016. do avgusta 2017, odnosno od kada je potpisao novi ugovor do odlaska u PSŽ, pišu Vijesti.me.

Tih 75 miliona uključuju premiju koju je dobio samim potpisivanjem ugovora, godišnju platu i sve premije za sezonu 2016/2017.

Španski mediji javljaju da će se slučaj “Barselona – Nejmar“ preseliti u civilne sudove, jer obe strane smatraju da su prevarene, a ne žele da odustanu ili da se nagode.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike