U trendu

FIFA zabranila Britancima da nose cvetove maka, Mej šokirana

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je da reprezentacije Engleske, Velsa i Škotske, tokom novembarskih utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, na dresovima nose cvetove maka u znak sećanja na poginule vojnike u ratu.

FIFA je obrazložila da takav potez nosi političku, versku i komercijalnu poruku, iako poštuje važnost obeležavanja 11. novembra.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej takvu odluku nazvala je skandaloznom i poručila da bi FIFA trebalo da rešava svoje probleme, a ne šta će da se radi na Ostrvu.

„Britanski fudbaleri žele da odaju počast ljudima koji su izgubili živote za svoju zemlju i borili se za našu bezbednost. Mislim da je normalno da to FIFA dopusti“, rekla je Tereza Mej, a prenosi agencija AFP.

Iz FS Engleske i Škotske već su najavili da neće poštovati odluku FIFA, a ostaje pitanje da li će im se Velšani pridružiti u utakmici protiv Srbije 12. novembra u Kardifu.

U Velikoj Britaniji 11. novembar obeležava se kao Dan primirja i običaj je da se u znak sećanja na poginule i ranjene vojnike na grudima nose bulke od papira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar