Filipović: Hladne glave i strpljivo protiv Italijana

Srpski vaterpolista Filip Filipović, zvanično najbolji igrač na planeti, smatra da će protiv Italije u polufinalu prvenstva sveta odlučivati mentalna snaga i hladna glava.

“Znamo da nas čekaju sve moguće stvari na koje treba da ostanemo imuni. Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponasamo do kraja”, rekao je Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Srbija se poslednji put sastala sa Italijom na šampionatu sveta 2011. u Šangaju, u finalu, kada je poražena posle produžetaka, uz razočarenje suđenjem, da bi još jedan poraz pretrpela u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu.

Filipović je naglasio da zna kakvo izdanje pripremaju Italijani.

“Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljiviji u napadu, cekaju igraca više.U tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni, da hladnom glavom prvo pobedimo sebe. Ovde ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na Barselonu, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje”, poručio je Filipović.

Sava Ranđelovic je ukazao na opasnost od trojice italijanskih igrača.

“To su centar Ikardi, pa Đordeti i Filjoli. Pritisak je na njihovoj strani jer im pobeda donosi olimpijsku vizu. Mi smo rastereceni, ali hoćemo da damo sve od sebe i uđemo u finale”, rekao je Ranđelović.

Centri Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su sa devet golova najefikasniji igrači Srbije na turniru.

“Sudije tolerišu grubosti i na to moramo da budemo imuni. Bilo bi dobro da efikasno otvorimo utakmicu i steknemo prednost. Pijetlović i ja ćemo morati da se borimo za dobre pozicije kako bismo omogućili našim odličnim šuterima da dođu od izražaja. Nije mi jasno zbog čega, ali sam zadovoljan što levoruki Galo nije u njihovom timu”, rekao je Nikić.

Miloš Ćuk je u polufinalu očekivao Mađarsku, ali smatra da posao sada nije lakši.

” Znamo kako će da igraju, oštro, sa provokacijama kako bi nam skrenuli misli sa dogadanja u bazenu. Igramo sve bolje, mirni smo u trenucima kada se utakmica rešava i verujem u pobedu”, rekao je Ćuk..

Prvi asistent selektora Dejana Savića, Uroš Stevanović istakao je da u meč treba ući mirno, bez panike.

“Samo mirno, bez panike, šta god da se događa u bazenu. Ova ekipa ima mentalnu snagu i verujem da može da odigra bez pritiska. Ako budemo igrali našu igru, nema nam ravnih”, poručio je Stevanović.

Polufinale između Srbije i Italije igra se u četvrtak od 21 sat.

(Tanjug)

Ostavite komentar