U trendu

Filipović: Uspeh celog sistema;Prlainović: Bilo je uživanje

TOKIO – Zaista je emotivno, tek će nas stići, dali smo sve i više od toga. Hvala svima u Srbiji, Savezu, svim ljudima koji su nam pomogli, oni najbolje znaju ko su, rekao je kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović posle pobede protiv Grčke (13:10) i odbranjenog olimpijskog zlata.

„Nije moglo da se ova generacija oprosti na bolji način. Kao što su Žile i Boba (Živko Gocić i Slobodan NIkić) u Riju, tako sad i mi. Potrajali smo još pet godina. Ovo nije uspeh samo ovih 13 igrača i stručnog štaba, ovo je uspeh celog sistema, taj sistem se pokazao da daje rezulatte i davaće. Samo je bitno verovati do kraja“, izjavio je Filipović srpskim izveštačima u Tokiju.

Znam da je medijima u Srbiji i nekim ljudima bilo teško da poveruju da možemo do zlata posle onakvih igara u grupi, ali onaj „debeli čovek zna šta radi, uradio je to evo već drugi put“.

„Njemu stvarno kapa dole, naklon do poda, ono što on ima u svojoj glavi niko od nas ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli“, na zanimljiv način Filipović se zahvalio selektoru Dejanu Saviću.

Na kraju, poslao je i poruku naslednicima.

„Ostavljamo vaterpolo u najboljim mogućim rukama, kad je najpootrebniji bili su tu. I ne samo ovi momci ovde, nego i oni koji zbog broja igrača nisu uspeli da krenu sa nama. Hvala im što su nas trpeli, mi smo sami sebi teški, ali nećemo ih vise „daviti“, doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama“, poručio je Filipović.

Andrija Prlainović istakao je d aje bilo uživanje svih ovih godina igrati za Srbiju.

„Negde se ranije zaslužilo da se ova generacija opsrosti na ovaj način, ništa nije slučajno u sportu. Divan kraj reprezentativne karijere, bilo je uživanje biti sve ove godine u reprezentaciji. Odbrana olimpijskog zlata u ekipnom sportu je nešto što je malo kome pošlo za rukom. Hvala svim mocima i svim ljudima koji su pomogli da se još jednom dođe do zlata“, istakao je Prlainović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.