Filipovski:Za pobedu nismo imali dovoljno raspoloženih igrača

KRASNODAR – Za pobedu nam je bilo neophodno više raspoloženih igrača, a nismo ih imali dovoljno, izjavio je trener košarkaša Partizana Saša Filipovski.

Crno-belih izgubili su večeras u Krasnodaru od Lokomotive sa 74:67, u 3.kolu Top 16 faze Evrokupa.

„U prvom poluvremenu smo imali previše izgubljenih lopti i nismo igrali dovoljno pametno. U trećoj četvrtini smo počeli da igramo onako kako smo se i pripremili. Počeli smo da delimo loptu i igramo timsku košarku i imali smo dobar rezultat sve do 20 sekundi pre kraja četvrtine. Napravili su seriju 5:0 uz pomoć dosuđenog nesportskog faula. Za pobedu nam je bilo neophodno više raspoloženih igrača, a nismo ih imali dovoljno”, rekao je Filipovski na konferenciji za medije posle utakmice.

Bek Partizana Markus Pejdž je istakao da je razliku na ovoj utakmici napravilo nekoliko minuta tokom drugog poluvremena.

„Ovo je bolan poraz. Radili smo neke stvari prilično dobro, odnos u skoku je bio ujednačen. Kroford nam je pravio probleme u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu smo uspeli da održimo priključak. Stigli smo do izjednačenja u trećoj četvrtini nakon čega su oni napravili brzu seriju od pet vezanih poena kojom su okončali tu deonicu. Mislim da su razliku na ovoj utakmici napravila dva-tri minuta u drugom poluvremenu u kojima su oni pogađali šuteve, a mi nismo uspeli da pogodimo sa suprotne strane”, rekao je Pejdž.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.