U trendu

Finale SIM u Splitu: Svi mališani su pobednici

SPLIT – Veliko regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) u Splitu ulazi u završnicu, a iza 1.000 školaraca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske su dva izuzetno uzbudljiva i emocijama nabijena takmičarska dana.

Medalje su već podeljene, utisci se sležu, a najvažniji je taj da su i ove godine na Igrama svi pobednici, jer Igre su tu da mladima otvore vidike, da im pruže priliku da steknu mnogo novih prijatelja iz drugih zemalja i da nauče neke od najvažnijih životnih lekcija – o toleranciji, fer-pleju, zdravom životu, timskom duhu, drugarstvu…

„U protekla dva dana takmičari su pokazali izuzetnu spremnost i želju za pobedom. Svi zajedno napredujemo iz godine u godinu, podižući lestvicu samima sebi. Dolaze nam sve uigranije ekipe i sve bolje pripremljeni pojedinci, koji dokazuju da Sportske igre mladih shvataju ozbiljno i da pored toga što im je cilj da se tokom cele sezone lepo druže i dobro zabave, jednako žele da na terenu pokažu koliko su vredno trenirali i šta sve umeju“, izjavila je sportska direktorka SIM Srbija Zorica Mijatović.

Ipak, kako ističe, na nju je poseban utisak ostavilo to što su na Igrama i ovog puta rođena predivna prijateljstva među decom iz sve tri zemlje.

„To možda najbolje ilustruje primer da naši takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tokom povratka sa sportskih terena u smeštaj, u autobusu uglas pevaju pesme sa sva tri govorna područja, a atmosfera je uvek takva da vam srce zaigra od radosti kada ih vidite na okupu“, istakla je Mijatovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.