U trendu

Finale sledećeg Svetskog prvenstva igra se – u decembru!

Čelnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) još jednom su potvrdili da će naredno Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine biti održano od 21. novembra do 18. decembra.

Tako će Mundijal po prvi put u istoriji umesto tokom juna i jula biti održan tokom zime, a veliko finale zakazano je za 18. decembar, nacionalni praznik Katara.

„Čelnci liga širom sveta već su obavešteni i naravno da će morati da se adaptiraju na novonastalu situaciju“, rekao je prvi čovek FIFA Đani Infantino.

Istovremeno, pored ogromnog broja negodovanja od strane Liga i Saveza širom sveta, Infantino ostavlja mogućnost domaćinu da zatraži ostanak formata od 32 selekcije, ali je ipak realnije očekivati da ih bude 48 – što bi takođe bilo po prvi put od kada se igra najveći i najvažniji turnir u svetu sporta.

Proširenje broja reprezentacija učesnika takođe je bila Infantinova inicijativa od kada je preuzeo čelnu poziciju u FIFA, iako je primarno bilo saopšteno da ćemo tek od Mundijala u SAD, Meksiku i Kanadi videti format sa 16 grupa od po tri ekipe.

O svemu ovom za B92.net govorio je legendarni Bora Milutinović, istalavši da će Mundijal 2022. biti „kao iz snova“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar