U trendu

Fjuri posle nove godine odgovara vladajućem telu britanskog boksa

Odbor za kontrolu britanskog boksa (BBBC) pozvao je danas novog šampiona teške kategorije Tajsona Fjurija na saslušanje povodom kontroverznih izjava o ženama i gejevima.

BBBC se sastao u sredu da raspravlja o ovom slučaju, a generalni sekretar tog tela Robert Smit rekao je danas da je Fjuri zvanično pozvan da dođe posle nove godine.

Fjurijeve izjave o homoseksualcima i abortusu je istraživala i policija. One su izrečene pre nego što je ovaj bokser 28. novembra na poene pobedio Vladimira Klička, a onda su ponovljene i posle borbe.

Ovaj 27-godišnji bokser ostao je pri svojim izjavama i posle oštre osude javnosti, rekavši da je pogrešno shvaćen.

„Ne mrzim nikoga. Nemam neprijatelja. Ne mrzim nijednu rasu, boju, veru, generaciju, nikoga“, rekao je danas Fjuri u intervjuu za televiziju Skaj.

Britanska policija objavila je danas da neće preduzimati više ništa protiv Fjurija.

„Okolnosti u kojima su ovi komentari izrečeni navode na to da nije napravljeno krivično delo, tako da ova stvar neće više biti istraživana“, navodi se u saopštenju policije Mančestera.

Fjuri je govorio da je ženama mesto „u kuhinji“ i „na leđima“, kao i da je legalizacija homoseksualnosti jedan od preduslova za smak sveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar